Saltar al contingut
logo de CADE Consultors
Algun dubte?
Pots explicar-nos les teves necessitats mitjançant aquest formulari.
Formulari Articles CA

Com reclamar les despeses hipotecàries?

19 de març de 2024
CATEGORÍA:

Reclamació de les despeses de constitució i cancel·lació hipotecàries tenint en compte el resolt per la recent Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del 25 de gener del 2024.

Si vau signar o vau cancel·lar una hipoteca abans del juny del 2019 i vau pagar les despeses de gestoria, notaria, registre, taxació i comissió d'obertura, podeu reclamar el retorn de part d'aquestes quanties ABANS del 14 d'abril.


  • Qui pot reclamar les despeses de la hipoteca?

Els consumidors que van signar o van cancel·lar la hipoteca abans del juny de 2019.

  • Quines despeses podeu reclamar?

Les despeses ocasionades per l'escriptura de constitució o de cancel·lació del préstec hipotecari però no les de l'escriptura de compravenda.

Procedeix la devolució de les despeses del Registre de la Propietat, de la gestoria, de la taxació, del 50% de la notaria  i la comissió d'obertura.

El cost de l'Impost d'Actes Jurídics Documentats l'ha d'assumir l'entitat financera si la signatura de la hipoteca va ser entre el 10 de novembre de 2018 i el juny de 2019.

  • Fins quan podeu reclamar?

La sentència del TJUE amplia el termini per reclamar les despeses hipotecàries a l'entitat bancària i el criteri majoritari entén que es pot fer la reclamació fins al 14 d'abril de 2024.

  • Com podeu reclamar?
  1.  Adreceu una reclamació al servei d'atenció al client de la vostra entitat financera de manera que en tingueu constància: per mitjà dels fulls oficials de reclamació, de correu certificat o burofax, o bé truqueu al telèfon gratuït per a incidències i reclamacions i demaneu el número de referència corresponent.

             Quina documentació és convenient que adjunteu a la reclamació?

Còpia del vostre DNI, de l'escriptura del préstec hipotecari, de les factures relacionades amb el pagament d'aquestes despeses (gestoria, notari, Registre de la Propietat, taxació de l'habitatge i comissió d'obertura).

 

  1.  Si en el termini de 30 dies no heu obtingut resposta, o bé la resposta no és satisfactòria, es pot contactar amb el servei públic de consum que us correspongui segons el vostre municipi, perquè us faci una mediació amb l'entitat financera per intentar resoldre el conflicte.

 

  1.  En cas que no arribeu a cap acord amb l'entitat financera, es pot interposar una reclamació judicial per la via del judici verbal, que és més àgil pel que fa a la seva tramitació i si la reclamació és inferior a 2.000 euros, no cal advocat ni procurador per instar la demanda.

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram